Đokić: Najvažniji proizvod Hercegovine biće kilovat-čas

Srna
Đokić: Najvažniji proizvod Hercegovine biće kilovat-čas

BILEĆA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će kilovat-čas biti najvažniji proizvod iz Hercegovine zahvaljujući Hidroelektrani "Dabar" i drugim energetskim projektima.

U obraćanju na svečanoj ceremoniji povodom početka glavnih radova na hidroelektrani "Dabar" vrijednosti 338 miliona evra, Đokić je istakao da će ovaj projekat omogućiti opstanak što više mladih na područje Hercegovine.


On je podsjetio da se hidroelektrana "Dabar" gradi u saradnji sa jednom od najvećih kinskih kompanija Gezuba grupom, a time će domaće kompanije steći reference za još bolji rad na tržištu.

Đokić je podsjetio da se privode kraju radovi na dovodnom tunelu u okviru sistema hidroelektrane "Dabar" u dužini od 12 kilometara.

"Ovo je divan dan za Hercegovinu, Republiku Srpsku i žElektroprivredu Republike Srpskež i za prijateljstvo između Srpske i Kine", rekao je Đokić.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, srpskom članu i predsjedavajućoj Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i ostalim nadležnim institucijama za podršku ovom projektu.

On je najavio i druge projekte iz obnovljivih izvora energije, navodeći da je na području Hercegovine već dogovoreno oko 920 megavata za projekat solarne energije, a 150 megavata iz vjetroenergije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana