Đokić: Ljubav naroda je garant opstanka Srpske

GS
Đokić: Ljubav naroda je garant opstanka Srpske

Ministar enegrgetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je večeras u Prnjavoru da je Srpska nastala iz ljubavi i snažne volje njenog naroda i da će kao takva vječno trajati, što se pokazuje i na skupovima "Branimo Srpsku".

"Naš narod pokazuje koliko voli Republiku Srpsku, koliko je ona dio svakoga od nas, a ono što je nastalo iz ljubavi trajaće vječno. Svjesni smo činjenice da živimo pod velikim pritiscima koji dolaze najviše sa Zapada, ali su naišli na veliki otpor naroda i institucija Republike Srpske koji samo žele da se poštuje ono što piše u Dejtonskom sporazumu", rekao je Đokić na narodnom skupu "Branimo Srpsku".

On je naveo da se zato protivnicima Republike Srpske ne dopada ova vlast u Republici Srpskoj i predsjednik Milorad Dodik koji na vrlo jasan način govori ono što i svaki odgovorni predsjednik jedne države i zbog čega mu treba dati podršku da istraje u toj borbi.

"Republika Srpska napreduje i to mnogima smeta, mislili su da će nas pod pritiscima primorati da se priklonimo njihovim političkim i ekonomskim željama, ali mi u Republici Srpskoj imamo dovoljno svojih ideja, dobru ekonomsku snagu i moć, zahvaljujući kojima Srpska može da živi i traje bez njihove pomoći", istakao je Đokić.

Večerašnjem skupu "Branimo Srpsku" u Prnjavoru prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri finansija Zora Vidović, privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, te narodni poslanici.

Skupu u sportskoj dvorani Osnovne škole "Nikola Tesla" prisustvovali su i delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać, te brojni rukovodioci republičkih institucija, javnih preduzeća, čelnici grada, gosti iz drugih lokalnih zajednica i brojni građani.

Narodni skupovi "Branimo Srpsku" do sada su održani u Istočnom Novom Sarajevu, Bijeljini, Trebinju, Zvorniku, Doboju, Prijedoru, Gradišci i Derventi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana