Đokić: Hrvatska najgrublje krši vrijednosti EU

Srna
Đokić: Hrvatska najgrublje krši vrijednosti EU

BANjALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić smatra da je odluka hrvatskih vlasti da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani privatnu posjetu Jasenovcu kontraproduktivna te da ne doprinosi miru, saradnji i suživotu.

Đokić je rekao da je šokiran postupanjem i djelovanjem hrvatskih vlasti koje su danas zabranile Vučiću ulazak u tu zemlju i polaganje cvijeća na spomenik žrtvama Jasenovca, saopšteno je iz SP-a.

"Najoštrije osuđujem neracionalnu i nepromišljenu odluku predstavnika hrvatske vlasti o zabrani ulaska predsjedniku suverene evropske države i to radi polaganja cvijeća na spomenik žrtvama terora i genocida u NDH. Razočaran sam nedostatkom želje hrvatskih vlasti za pomirenjem i daljim razvojem dobrih odnosa na Balkanu", rekao je Đokić.

On je dodao da je nevjerovatno da Hrvatska, koja je članica EU, na najgrublji način krši vrijednosti koje propagira sama Unija.

"Politički skandal u režiji hrvatskih vlasti bez presedana. Vučić je predsjednik Srbije sa nezabilježenom podrškom građana za svoje politike pomirenja i saradnje u regionu", istakao je Đokić.

On je dodao i da takvo ophođenje prema državi Srbiji, a onda i prema čovjeku koji propagira mir, saradnju, toleranciju i suživot, više je nego loše i kontraproduktivno.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da posjeti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti nisu dozvolile ulazak u tu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana