Dječija igra završila tragično: Dječaci zapalili cisternu, djevojčica preminula od strujnog udara

GS
Foto: Pixabay

Jedna 14-godišnja djevojčica iz Skoplja preminula je od posljedica strujnog udara, saopštilo je danas skopsko tužilaštvo.

Kako se navodi u saopštenju, prve informacije ukazuju na to da se nesreća dogodila kada se djevojčica sa još dvoje djece igrala oko parkiranih vagona, te se u jednom trenutku popela na jedan od vagona i dodirnula visokonaponske žice.

Tužilac je izdao nalog za obdukciju tijela preminule djevojčice, a sa dvojicom maloljetnika koji su bili svjedoci događaja je obavljen razgovor. Mjesto je fotografisano i utvrđuju se sve okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja.

Skopska polcija je saopštila da je sinoć u 21.05 prijavljeno da su u naselju Ilinden kod željezničke stanice maloljetnici zapalili cisternu sa gorivom i da je jedno dijete mrtvo. Ta djevojčica je, kako je saopštila policija, preminula na licu mjesta, a njenu smrt je konstatovao ljekar Hitne medicinske pomoći.

Uviđaj je izvršila ekipa Sektora unutrašnjih poslova Skoplje, a po nalogu javnog tužioca tijelo preminule maljoletne devojke je predato Institutu za sudsku medicinu na obdukciju.

Nažalost, ovakvi slučajevi gdje djeca stradaju preskačući vagone ili pentrajući se po njima nisu rijetkost ni u Srbiji, prenosi 24sedam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana