Đajić otkrio do kada ostaje na čelu banjalučkog SNSD-a i zna li se ko su „mangupi“

ALOonline
Đajić otkrio do kada ostaje na čelu banjalučkog SNSD-a i zna li se ko su „mangupi“

BANjALUKA – Na jučerašnjem sastanku izrazili smo zadovoljstvo zbog rezultata SNSD-a u Banjaluci, gdje smo postigli skoro 33.000 glasova, 11 odbornika i 12.000 glasova više od PDP-a, rekao je za ALOonline predsjednik Gradskog odbora ove stranke Vlado Đajić.

U Banjaluci je juče održan sastanak najvišeg rukovodstva SNSD-a i Gradskog odbora stranke, na kojem su analizirani rezultati nedavno održanih izbora te je razgovarano i o daljim planovima i smjernicama za rad Gradskog odbora 

Fokus sastanka bio je na analizi postignutih rezultata i definisanju strateških ciljeva za unapređenje rada Gradskog odbora u predstojećem periodu, s osvrtom i na pripreme za izbore 2026. godine.

– Kada sam postao predsjednik Gradskog odbora, prema tadašnjim ispitivanjima Ipsosa, rejting nam je bio 12, a sada, tri i po godine kasnije, on iznosi 32 odsto. Na jučerašnjem sastanku razgovarano je o tome zašto (kandidat za gradonačelnika) doktor Nikola Šobot nije dobio više glasova. Jedan od zaključaka jeste da je sva koalicija osim SPS-a glasala za Draška Stanivukovića (kandidata PDP-a), a analizirane su i sve češće glasine i ogovaranja koja kruže Banjalukom– kaže Đajić za ALOonline .

Đajić otkriva da je razgovarano i o „mangupima“ u njihovoj stranci koji su radili samo za sebe i zloupotrebljavali glasače, nisu spominjali dr Nikolu Šobota već su radili isključivo za svoj interes.

– Otvoreno smo razgovarali i o tome i to ćemo ispitati. Naravno da će uslijediti odgovarajuće kazne. Ovo je bila prilika da se zahvalimo i dr Šobotu koji je radio 16 časova dnevno. Uspjeli smo ga napraviti prepoznatljivijim, obezbijediti mu 37.000 glasova, računamo na njega, a i on mora na nas. Jedan o zaključaka jeste da svi ostanemo okupljeni oko SNSD-a, Milorada Dodika i njegovih saradnika, da treba da ojačamo aktivnosti stranke, održimo strukturu i organizaciju GrO te se dobro pripremimo za izbore 2026. godine – objašnjava Đajić.

Neki od zaključaka su i da se izvrši dobra analiza izbornih rezultata, da se utvrdi zašto su u nekim mjesnim odborima lošiji te da se donesu odgovarajuće mjere nagrađivanja gdje su bili dobri.

– Bitno je da se zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske napravi strategija rada Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Banjaluke. Da li biti opozicija ili praviti većinu sa nekim partijama i kojim? Bitno je da se izvrši analiza rada imenovanih lica, rukovodilaca iz Gradskog odbora, članova SNSD-a, da se napravi dalji plan rada i finansiranja GrO. Bilo je govora i o reorganizaciji, ali ono što je zaključeno jeste da ja i dalje ostajem na čelu GrO i na tom mjestu ću biti do 2026. godine. Vodiću i taj izborni ciklus, a evo, treću godinu sam imao najveći broj glasova u Srpskoj – objašnjava Đajić.

Dodaje da u Skupštini Banjaluke imaju tradicionalno 11 odbornika, dva iz SPS-a kao i dobru saradnju sa Sašom Čudićem koji dolazi ispred nacionalnih manjina.

– Odluku će donijeti Predsjedništvo partije na čelu sa predsjednikom Dodikom, da se utvrdi šta je najbolje za Banjaluku. Do sada smo imali skupštinsku većinu, a Draško je radio šta je htio, nas je optuživao onda kada njemu nešto nije odgovaralo da plati i prezentovao to kao da mu nije dozvolila skupštinska većina. Donijećemo najbolje zaključke i odluke u interesu građana Banjaluke, nećemo gledati interese partije i pojedinaca. Odluka će biti isključivo u nadležnosti republičkog nivoa rukovodstva SNSD-a – zaključio je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana