Đajić: Dodik otišao u Sud BiH kao heroj

Srna
Foto: Agencije

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otišao u Sud BiH kao heroj i da će pobijediti u procesu koji je protiv njega pokrenut zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Đajić je naglasio da je Dodik patriota koji voli narod i sve radi zbog naroda Republike Srpske, dok je za vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića rekao da je novi Miloš Obilić.

Govoreći o odluci Republičkog javnog tužilaštva o obustavljanju istrage u vezi sa nabavkom kiseonika tokom pandemije virusa korona, Đajić je rekao da nakon te odluke Draško Stanivuković za njega nije gradonačelnik Banjaluke jer je radio protiv svojih građana.

- U jeku naše borbe sa kovidom taj, za mene takozvani, gradonačelnik pokazuje svoju monstruoznost, svirepost, gramzivost za političke poene i želi žrtve, mrtve, skandal u svom gradu, državi, da bi došao na vlast - istakao je Đajić.

On je pozvao sve pacijente koji su koristili kiseonik za vrijeme pandemije da dođu sutra u 16.00 časova na Trg Krajine i podrže zdravstvene radnike koji će iskazati nezadovoljstvo zbog Stanivukovićevih optužbi.

Kada je riječ o peticija za smjenu Stanivukovića, Đajić je rekao da je ona pokrenuta zbog lošeg upravljanja gradom.

Đajić, koji je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, rekao je da je taj centar danas svjetskog ranga i da je taj rang dostignut uz podršku najviših zvaničnika i institucija Republike.

- Preselili smo hirurgiju, napravili 14 najboljih operacionih sala, intenzivne jedinice su rame uz rame američkim, evropskim, svjetskim. Imamo najbolji Urgentni centar - rekao je Đajić za RTRS.

On je dodao da UKC posjećuju i u njemu operišu najčuveniji svjetski hirurzi, te da se time edukuju domaći ljekari.

Đajić je rekao da očekuje da će garažni kompleks UKC-a biti završen sljedeće godine, dok će za nekoliko mjeseci biti stavljena u funkciju gornja etaža kompleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana