Demos završio konstituisanje rukovodstva stranke

Srna
Demos završio konstituisanje rukovodstva stranke

DOBOJ- Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo što je na današnjoj sjednici Glavnog odbora u Doboju završeno konstituisanje rukovodstva stranke, te što je jednoglasnim izborom potvrđena kadrovska politika koju vodi Demos.

Čubrilović je rekao novinarima u Doboju da su za zamjenika predsjednika i generalnog sekretara stranke reizabrani Spomenka Stevanović i Boran Bosančić.

On je istakao da je Demos i na ovoj sjednici pokazao da ima kritički stav prema svim pojavama koje usporavaju realizaciju projekata.

-Pri tome mislim i na dogovore unutar koalicije - rekao je Čubrilović i dodao da nije laka koordinacija u koaliciji koja ima šest ili sedam subjekata.

Iz tog razloga, kaže Čubrilović, „uvijek imamo razumijevanja zašto je to tako i nikada nećemo staviti interes pojedinca ili jedne političke opcije iznad interesa građana i Republike Srpske“.

On je rekao da će Demos nastaviti da traži kompromisna rješenja i da se iznalazi što veći stepen jedinstva, kako bi bio kredibilan partner svima koji žele da na ovom prostoru grade što principijelnije stavove.

Komentarišući sastanak premijera samoproglašenog Kosova Aljbija Kurtija i Kristijana Šmita, Čubrilović je rekao da nijedan, ni drugi nemaju politički kredibilitet.

-Znate da Republika Srpska ne priznaje Šmita, jer nije legalno izabran visoki predstavnik, dok je Kurti odmetnuti političar od svoje sopstvene zemlje i pravi probleme i svom narodu i međunarodnoj zajednici - rekao je Čubrilović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana