Delegacija NSRS u Moskvi na izložbi i forumu "Rusija"

Tanjug
Foto: Srna

MOSKVA- Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), koju predvodi predsjednik Nenad Stevandić, posetila je danas u Moskvi međunarodnu izložbu i forum “Rusija”, na kojoj su predstavljene raznolikosti ruske kulture, tradicije, vjeroispovesti, istorije i savremenih dostignuća.

Stevandić je tom prilikom rekao da jedini pravi mutlikulturalizam postoji u Rusiji.

„Imali smo mogućnost da se upoznamo sa svih 89 regiona, da upoznamo one koji se bave modernim tehnologijama, robotikom, IT sektorom, ali i onima koji su posvećeni očuvanju prirode, kulturnih i istorijskih vrijednosti", rekao je Stevandić.

Predsjednik NSRS je rekao da u  Rusiji tehnologija ne vodi ka dehumanizaciji, već prema očuvanju duhovnosti i tradicionalnih vrijednosti, ali i prema onim vrijednostima koje će u budućnosti olakšati život.

Kako je saopšteno iz NSRS, Stevandić je, u ime delegacije zahvalio na mogućnosti da na ovakav način bolje upozna Rusija. Pozvao je sve koji su u mogućnosti da posjete ovu izložbu kako bi imali priliku bolje da razumiju  raznolikosti ruske kulture.

Delegacija NSRS zvaničnu posjetu Moskvi nastavlja danas sastankom sa predsjednicom Savjeta Federacije V. I. Matvijenko i učešćem u manifestaciji Ambasade Srbije (otvaranje memorijalne ploče žrtvama agresije NATO-a i prezentacija knjige „NATO na sudu istorije“ na ruskom jeziku autora Gorana Petronijevića), navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana