Delegacija Interparlamentarne skupštine pravoslavlja u posjeti Srpskoj

Srna
Delegacija Interparlamentarne skupštine pravoslavlja u posjeti Srpskoj

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajevo Ljubiša Ćosić danas je tokom susreta sa delegacijom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja izrazio zadovoljstvo što može da ugosti pravoslavnu braću iz Grčke i Kipra, država koje su pružale nesebičnu pomoć i podršku narodu Istočnog Sarajeva i Republike Srpske u najtežim vremenima tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Ćosić je članovima delegacije Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koju predvodi generalni sekretar ove skupštine Maksimos Harakopulos, poželio da se osjećaju kao kod svoje kuće, kao što su se i stanovnici Istočnog Sarajeva osjećali kada su tokom ratnih godina bili gosti u Grčkoj i na Kipru.

Gradonačelnik i načelnici opština u sastavu grada su poslanike iz Grčke i Kipra upoznali sa projektima i planovima razvoja grada Istočno Sarajevo i lokalnih zajednica koje ga čine.

Protokolom posjete predviđeno je da delegacija Interparlamentarne skupštine pravoslavlja posjeti Spomen-kapelu Svetog Dimitrija na Veljinama i lokaciju izgradnje budućeg hrama u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Domaćin delegaciji je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda paralmenta BiH Snježana Novaković Bursać, koja je i šef delegacije Parlamentrane skupštine BiH u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja.

Osim Harakopulosa, koji je i poslanik grčkog parlamenta, u delegaciji Interparlamentarne skupštine pravoslavlja su i član Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Panikos Leonidu, koji je i poslanik Predstavničkog doma Kipra, te savjetnik u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Kosta Migdalis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana