Dejan Kusturić v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja

Srna
Dejan Kusturić v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja

Istočno Sarajevo - Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici u Istočnom Sarajevu imenovala je Dejana Kusturića za vršioca dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, saopštila je premijer Željka Cvijanović. Cvijanovićeva je na konferenciji za novinare podsjetila da je imenovanje izvršeno jer dosadašnji direktor Fonda Darko Tomaš preuzima dužnost načelnika Prnjavora.

"Ovo je dio posla koji smo morali da uradimo", izjavila je Cvijanovićeva.


Ona je najavila da će u narednom periodu uslijediti procedura raspisivanja konkursa i imenovanja direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Srpske istakla je da u okviru definisane reforme zdravstvenog sektora reforma očekuje i Fond zdravstvenog osiguranja kako bi se dobila strukturisanija i smislenija organizacija ove ustanove, sa ciljem boljeg obavljanja obaveza iz njene nadležnosti.

Cvijanovićeva je dodala da je o reformi u zdravstvenom sektoru, konkretno o uvođenju trezorskog poslovanja u bolnicama i domovima zdravlja, danas razgovarala i sa načelnicima opština Sarajevsko-romanijske regije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana