Deđanski: Dodik smeta svima koji rade protiv srpskih nacionalnih interesa

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je smetnja i opasnost za sve koji rade protiv srpskih nacionalnih interesa i kada bi kojim slučajem postao kooperativan prema Zapadu, vjerovatno dobio Nobelovu nagradu za mir, rekao je politički analitičar Stevica Deđanski.

Komentarišući tvrdnje analitičarke Biljane Obradović da su sankcije SAD Dodiku “rezultat njegove nepodobnosti i opasnosti koju predstavlja za region”, kao i da su one “jedini način da se sa njim izađe na kraj”, Deđanski je rekao da je ona u pravu ako se pođe od stava Zapada da je to jedini način da se Dodik ograniči.

“Ali, problem je u čemu oni njega hoće da ograniče. Oni bi da ograniče Dodika u odbrani srpskih nacionalnih interesa. Ovde ispada da je opasnost za region odmah kada se progovori o srpskim nacionalnim interesima”, rekao je Deđanski za Srnu.

On objašnjava da to dalje znači da je Zapadu i njegovim sljedbenicima, bilo da je riječ o dijelovima opozicije ili takozvanim analitičarima, opasnost onaj ko sprovodi volju građana kada je oni poništavaju, zajedno sa međunarodnim pravom.

“Dodik je izabran glasovima srpskog naroda i koliko god se upinjali iz stranih ambasada i iz opozicije da ga pobede, ne uspevaju u tome”, naglasio je Deđanski.

Prema njegovim riječima, strani faktor, ali i veliki dio opozicije, kao i takozvani analitičari, koji rade za te iste službe i države, Dodika napadaju baš zato što brani srpske nacionalne interese.

“Kada bi on postao kooperativan i dao da se Republika Srpska ukine, preko noći bi postao najveći demokrata i verovatno bi dobio Nobelovu nagradu za mir, kao i svaki čovek koji prodaje svoje interese”, ocijenio je Deđanski.

Međutim, prema njegovim riječima, to jednostavno ne prolazi u srpskom narodu i zato Zapadu ne odgovaraju ni Dodik, a ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zato što, uz spremnost na dogovore, oni ni po koju cijenu ne žele da izdaju interese svog naroda.

“Zato za sve što ne mogu da dobiju podršku od naroda, onda oni koji se bave protiv interesa svog naroda traže drugi način. Oni koji žele da otežaju život određenom političaru ne shvataju ili ih nije briga za to da time otežavaju i život građanima sopstvene zemlje. Oni bi da vladaju po svaku cenu i imaju vlast bez volje građana, ali se to, na njihovu žalost, neće desiti”, istakao je Deđanski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana