"Dani Srpske u Srbiji" nastavljaju se u Subotici, Kraljevu i Kragujevcu

GS
"Dani Srpske u Srbiji" nastavljaju se u Subotici, Kraljevu i Kragujevcu

BEOGRAD - Programi "Dana Srpske u Srbiji" sutra će biti održani u Subotici, Kraljevu i Kragujevcu, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je organizator ove manifestacije.

Drugog dana manifestacije gradonačelnik Subotice Stevan Bakić u 15.00 časova u Gradskoj kući primiće ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senku Jujić.

Sastanku će prisustvovati i direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Tanja Tuleković i saradnik u Predstavništvu Srpske u Srbiji Ana Ljutić.

U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici u 18.00 časova biće izvedena monodrama "Tuga koja traje cijeli život", Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina".

Tekst potpisuje Dobrila Kukolj, prema istoimenoj knjizi, režiser je Maja Kolundžija Zoroe, scenografiju je pripremila Gordana Batić, producent je Tanja Tuleković, a igra Maja Kolundžija Zoroe.

U Kraljevu će u 17.00 časova u Gradskoj upravi, gradonačelnik Predrag Terzić primiti šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana