U mobilnom telefonu Fatona Harizija pronađene i adrese iz Banjaluke!

SRNA
U mobilnom telefonu Fatona Harizija pronađene i adrese iz Banjaluke!

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su u mobilnom telefonu Fatona Harizija, ubice srpskog policajca u Loznici, pronađene i neke adrese iz Banjaluke što će biti istraženo.

Povodom napisa u medijima da su u Fatonovom mobilnom telefonu nađene adrese iz Banjaluke i da su to možda bile neke mete, što je trebalo da izazove haos u BiH da bi Srbija bila optužena, Dačić je rekao da je istraga u toku i da je potrebna i međunarodna pravna pomoć.

Dačić je naveo da još nije poznato kakav je bio plan ubice srpskog policajca Fatona Hajrizija kada pređe iz Srbije u BiH.

Dačić je rekao da je važan detalj da li je Faton, koji je likvidiran kod Loznice nakon što je ubio srpskog policajca, već bio u Njemačkoj prije toga, jer je po priči njegovog brata bio i ukrao mu dokumenta.

Drugo je, kaže Dačić, preko koga je Faton uspostavio kontakt sa državljaninom Slovenije koji je pozvao uhapšeni bračni par /u Bijeljini i Mladenovcu/ da pronađu nekoga ko će da preveze Fatona.

"Svi su oni predmet dalje istrage", rekao je Dačić za TV "Pink".

On je dodao da Priština pokušava da izbjegne odgovornost u vezi sa ubistvom policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, jer za Fatonom nije raspisana potjernica poslije njegovog bjekstva iz zatvora na Kosovu i Metohiji.

Dačić je rekao da je reč o ubistvu sa umišljajem, u koje je umiješano više različitih centara moći, ali da albanska strana pokušava da ubistvo poveže sa kriminalom, a ne sa terorizmom.

Povodom histerije u Sarajevu, koja je pokrenuta zbog policajaca iz Srbije koji je trebalo da budu u BiH tokom ljetnje sezone, Dačić je rekao da se u BiH od najnormalnijih stvari prave politički skandali i da se sve politizuje, pa ispada da je to dio velikosrpske politike i čin agresije.

On je istakao da je u svijetu uobičajena stvar da države razmjenjuju policajce, ali da niko nikada to nije tumačio na način kao što je to tumačeno iz BiH.

"Ta policija ne obavlja klasična policijska ovlašćenja u smislu da će da patrolira u Banjaluci i tako dalje. Oni služe kao oficiri za vezu za naše građane koji se nalaze tamo u tom momentu", rekao je Dačić.

Kada je riječ o pomoći Srbije u gašnjeu požara, Dačić je rekao da im se Sjeverna Makedonija zahvalila za slanje protivpožarnih helikoptera, a za isti takav slučaj u BiH kažu da neće helikopter.

"Nećete? Pa ne morate. Ispada kao da mi nemamo šta da radimo, pa ćemo da šaljemo helikoptere širom Evrope", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana