Dačić pitao Konakovića: Koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete u BiH

Srna
Dačić pitao Konakovića: Koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete u BiH

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne namjerava da raspiruje polemiku i daje bilo kakav povod za napad bošnjačkih političara na Srbiju, ali ih pita "koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku kriju u BiH".

"Želim samo da pitam i (ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina) Konakovića i sve ostale koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete dajući im državljanstva posle rata u BiH?", upitao je Dačić, reagujući na otvoreno pismo koje mu je uputio Konaković.

On je upitao u koliko su terorističkih napada u svijetu učestvovali ljudi sa pasošem BiH, a u koliko sa srpskim, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Da ne pričam o zločincima koji su ubijali Srbe, koji su i dalje na slobodi. Jednostavno, nemam nikakve iluzije o vašim dobrim namerama, ali sarađivati se mora, u zajedničkom interesu svih", rekao je Dačić.

Konaković je danas uputio otvoreno pismo Dačiću u vezi sa policijskom saradnjom Srbije i BiH u kojem optužuje Srbiju da čuva i štiti, kako je rekao "ratne zločince", te traži da budu izručeni BiH, zatim da je Srbija "prljavom kampanjom" pokušala zaustaviti rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i da Srbija šalje prikrivene istražitelje po BiH.

Dačić je prethodno reagovao na Konakovićevu najavu da će tražiti suspenziju sporazuma između Srbije i BiH o policijskoj saradnju, te Konakovićevu najavu nazvao "primjerom besmisla i mržnje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana