Dačić: "Oluja" podsetnik na najveći egzodus Srba u Evropi posle Drugog svetskog rata

Tanjug
Dačić: "Oluja" podsetnik na najveći egzodus Srba u Evropi posle Drugog svetskog rata

LOZNICA- Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" u Loznici i tom prilikom je poručio da je "Oluja" pogrom, zločinačka akcija i tragičan podsjetnik na najveći egzodus Srba u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, koji obilježevamo sa pijetetom i sjećanjem na nevino postradale žrtve ovog zločina.

"Danas, u Loznici, parastosom koji je služio patrijarh Porfirije, otpočelo je obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji 'Oluja', u prisustvu državnog vrha Srbije i Republike Srpske. Stojimo zajedno u bolu u tuzi, sećajući se kolona u kojima je 250.000 prognanih Srba bežalo od smrtne presude, a da ni za šta nisu bili krivi. Da se ne zaboravi", napisao je Dačić na svom Instagram nalogu.

Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju Dan sjećanja na stradale u "Oluji" od 2015. godine, a prošle godine je obilježen u Prijedoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana