Dačić, Lavrov: Zahvalnost Moskvi za podršku u svim pitanjima važnim za Beograd

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom da je Beograd zahvalan Moskvi za podršku po pitanju Kosova i Metohije, kao i za prijedlog da u Savjetu bezbjednosti UN bude održana sjednica povodom 25 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Dačić je zahvalio ruskom kolegi što je “izašao u susret i pružio podršku u svakoj situaciji koja je Srbiji bila važna”.

“Zahvalan sam na pomoći prilikom održavanja hitne sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji i na predlogu da se održi sednica povodom 25 godina od NATO bombardovanja Jugoslavije”, rekao je Dačić, uz čestitke šefu ruske diplomatije za rođendan.

On je ocijenio da su odnosi dvije zemlje na veoma visokom nivou i da ih karakteriše tradicionalno prijateljstvo, kulturna i duhovna i istorijska bliskost naroda.

Dačić je podsjetio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima.

Kada je riječ o saradnji, Dačić je kao posebno važno istakao energetiku.

Lavrov je poručio da Moskva cijeni odnose koji se razvijaju između Rusije i Srbije.

“Zadovoljni smo kako se realizuju ekonomski odnosi između dvije zemlje”, rekao je Lavrov.

On je naveo da će prijateljska utakmica fudbalskih selekcija Rusije i Srbije biti odigrana danas pred punim stadionom u Moskvi.

“Nedopustivo je da se sport politizuje, iako to Zapad, uz podršku međunarodnih zvaničnika, nastavlja i ne izgleda da će uskoro završiti”, dodao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, politika koju vodi kolektivni Zapad odražava se u međunarodnim odnosima, prije svega, u trgovini, prenosi “Sputnik”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana