Dačić: Konakovićeve izjave primjer besmisla i mržnje

Tanjug
Dačić: Konakovićeve izjave primjer besmisla i mržnje

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da najava ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da će tražiti suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije predstavlja najbolji primjer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

-Osnova svih integracionih procesa u Evropi jeste dobra policijska saradnja. Uostalom, taj sporazum potpisan je 2010. godine, i potpisali smo ga Sadik Ahmetović i ja, uz opšte pozitivne ocene tog sporazuma i u BiH i u Srbiji, kao i u EU - naveo je Dačić u saopštenju.

On je dodao da takvi sporazumi postoje između svih država u regionu i ocijenio da je, umesto saradnje, bošnjačkim političarima važnija mržnja prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svemu što dolazi iz Srbije.

- To je jedini slučaj u Evropi da neko traži suspenziju sporazuma o policijskoj saradnji, što najbolje govori o njihovoj politici - istakao je Dačić.

Konaković je naveo da sporazum predviđa i tzv. skrivene istražioce, prema čemu, MUP Republike Srpske ili kantonalni MUP-ovi mogu praviti istrage u kojima se angažuju skriveni istražioci koji imaju ovlašćenja na prostoru cijele BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana