Dačić: Izjave iz Prištine protiv Vučića poruka svim Srbima iz pokrajine

Srna
Dačić: Izjave iz Prištine protiv Vučića poruka svim Srbima iz pokrajine

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije.

"Njihov cilj je da ih sve pohapse i protjeraju, da etnički očiste Kosovo i Metohiju od Srba", rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja danas je, povodom plakata na sjeveru Kosova sa Vučićevim likom uz poruku "vrhovni komandante čekamo te", zaprijetio da će predsjednik Srbije, ukoliko dođe na Kosovo i Metohiju bez prethodnog zahtjeva, biti uhapšen.

Osudivši takve poruke, Dačić je konstatovao da međunarodna zajednica mirno gleda te izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu.

On je naglasio da činjenica da se prijeti čovjeku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da niko u Prištini nema ni milioniti dio političkog kapaciteta, intelektualne snage i moralne čvrstine predsjednika Srbije.

"To što samozvani zvaničnik lažne države komentariše predsjednika Srbije Aleksandra Vučića samo je još jedan pokazatelj ekstremno visokog stepena zavisti i mržnje koji dominiraju Kurtijevom politikom", napisao je Vučević na društvenoj mreži Iks.

Kosovska policija traga sa osobama koje su postavile plakate u opštinama na sjeveru Kosova, a tužilaštvo je formiralo predmet zbog "širenja mržnje", rekao je ranije danas zamjenik komandira takozvane kosovske policije za region sjever Veton Eljšani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana