Da li ovaj impozantni kompleks van Rusije pripada Vladimiru Putinu?

GS
Da li ovaj impozantni kompleks van Rusije pripada Vladimiru Putinu?

Na 32 kilometra od granice Rusije i Finske uočeno je ogroman kompleks za koji se tvrdi da je u vlasništvu ruskog predsjednika Vladimira Putina.


Podatke o ovom kompleksu, čija je izgradnja počela prije 10 godina, objavila je ruska istraživačka agencija koja prati ljude povezane s Kremljom.

Objavljeno je da je riječ o tajnom kompleksu u šumama regije Karelia koja se nalazi na sjeveru zemlje, a koji ima svoj sistem protuzračne odbrane.

Napravljen je videozapis kompleksa koji se nalazi u zaljevu jezera Majalahti te je otkriveno da kompleks ima stalno fizičko osiguranje, da je ograđen bodljikavom žicom, da su u njemu obavještajci te da ima ometače dronova.

Ranije su o ovoj nekretnini objavljeni podaci o njenoj estravagantnosti koja podrazumijeva bidee od kojih svaki vrijedi 9.000 eura, tuš baterije od kojih svaka vrijedi 4.000 eura i pod od italijanskog mramora Fior di Bosco vrijedan 100.000 eura. Mještani tvrde da Putin ovaj kompleks posjećuje najmanje jednom godišnje.

Kompleks ima i dva helidroma, nekoliko molova, farmu pastrmki i stado krava od kojih se proizvodi mramorna govedina. Osim toga, tu je i tvornica piva s austrijskom opremom vrijednom 350.000 eura, kao i vodopad.

Kako piše, britanski Telegraf, nije jasno kako su novinari uspjeli izbjeći osiguranje kako bi prišli kompleksu kojem je moguće pristupiti samo plovilom ili letjelicom.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana