Da li je Konakovićev poziv stigao po nalogu američkog ambasadora?

SRNA
Da li je Konakovićev poziv stigao po nalogu američkog ambasadora?

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je dobio poziv predsjednika stranke Narod i red Elmedina Konakovića za sastanak u poneđeljak, 29. januara, o "izmjenama Ustava BiH", te istakao da Srpska to doživljava kao direktan nalog američkog ambasadora u BiH.

"On je svojim javnim istupima prije nekoliko dana upravo o tome govorio. Amerika, koja je najosjetljivija na izborni proces, ovđe se miješa u izborni proces", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je istakao da se pokušava razvaliti unutrašnji dogovor koji postoji između stranaka koje čine vlast u BiH, te da ne želi unaprijed pogađati o čemu se radi na sastanku koji je najavio Konaković.

"Čuću se telefonom da vidim kako tu stoje stvari, zašto se ovo radi, šta je prijedlog. Svi znamo da je Ustav veoma težak. Mislim da je veoma naivno očekivati da se na ovaj način sazove i da se pokuša nešto učiniti. Mi nismo spremni da izbrišemo bilo šta što je brisanje etničkog prefiksa", istakao je Dodik.

On je naveo da je bezobrazna priča američkog ambasadora u BiH da ne važi ništa što je dogovoreno u Laktašima. "Mi to ne prihvatamo. Rekao sam i tražim od partnera da potvrde ono što smo dogorili", istakao je Dodik.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana