Da li bi Trivićeva podržala Crnadka u trci za gradonačelnika Banjaluke

GS
Da li bi Trivićeva podržala Crnadka u trci za gradonačelnika Banjaluke

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je nedavno kako će definitivno ući u borbu za poziciju gradonačelnika Banjaluke, te pozvala, prije svega, SDS i Listu Za pravdu i red da je podrže u tom naumu. Nebojša Vukanović, lider pomenute liste, izignorisao je poziv te iznio vlastiti - da zajednički kandidat opozicije bude PDP-ov Igor Crnadak.

Od tada je prošlo nekoliko sedmica, a reakcija na Vukanovićev prijedlog gotovo da nije bilo, osim samog Crnadka, koji se zahvalio "na lijepim riječima".

Ipak, Trivićeva se u razgovoru za MojuHercegovinu dotakla i pomenutog pitanja.

- Prvo, smatram pitanje o podršci Crnadku potpuno hipotetičkim i pitanje je koga će PDP kandidovati je njihovo interno pitanje, ako uopšte ikog kandiduju. Tako da ne mogu odgovarati na hipotetičko pitanje. U ovom momentu, u Banjaluci, Narodni front je druga stranka po snazi, iza SNSD, i dvostruko jača od PDP-a u tom gradu. Ja ću biti kandidat Narodnog fronta, a pitanje eventualnog zajedničkog opozicionog kandidata (koje ne obuhvata Stanivukovića) biće tema predstojećeg zajedničkog sastanka opozicionih stranaka“, istakla jeTrivićeva.

Podsjećamo, pored Trivićeve, i Draško Stanivuković, gradonačelnik najvećeg grada Srpske, ima namjeru da se bori za drugi mandat, iako ga matični PDP još uvijek nije kandidovao. On trenutno ima podršku lidera partije Branislava Borenovića, dok mu je potpredsjednik stranke Milko Grmuša posljednjih dana uputio niz kritika. Sam Crnadak ističe da će se o kandidatu tek razgovarati ali i da to treba biti ime iza koga će stati čitava opozicija.

Trivićeva i Vukanović su otvoreno protiv Stanivukovića dok SDS ističe da će i sami imati kandidata, ukoliko se sa ostatkom opozicionih stranaka ne dogovore o jednom, iza koga će stati svi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana