Da li bi SNSD mogao u opoziciju i u Bijeljini?

Vedrana Kulaga Simić
Da li bi SNSD mogao u opoziciju i u Bijeljini?

BANjALUKA – Nakon što je objelodanjeno da bi SNSD u Banjaluci, iako najjači po broju osvojenih mandatu u trci za odbornike na lokalnim izborima mogao u budućem sazivu gradske skupštine biti u opozicionim redovima, otvoreno je pitanje da li će taj put izabrati i u Bijeljini, imajući u vidu da su i u tom gradu pobijedili kao lista, ali njihov kandidat za gradonačelnika, kao ni u najvećem gradu Srpske, nije dobio dovoljnu podršku.

Novi-stari gradonačelnik Bijeljine je SDS-ov kadar Ljubiša Petrović, a trenutni preliminarni podaci Centralne izborne komisije pokazuju da su kandidati iz 11 političkih partija osvojili mandate za lokalni parlament.

Najviše ih je, kao i u Banjaluci, osvojio SNSD. Sedam njihovih odbornika će sjediti u novom sazivu bijeljinske skupštine gdje će biti još i kandidati sa lista SDS-a, DEMOS-a, RSS-a, SP-a, NPS-a, PDP-a, US-a, Pokreta za Bijeljinu i NF te grupacija SDA-NIP-SDP BiH.

U lokalnom SNSD-u, ipak, još ne otkrivaju karte.

- Sve će biti poznato u narednih sedam, osam dana – poručio je kratko za „Glas Srpske“ predsjednik bijeljinskog odbora SNSD-a Bojan Savić.

Iz tamošnjeg PDP-a, jednoj od stranaka iz opozicionog bloka, su neposredno poslije izborne noći, na osnovu prvih rezultata, ocijenili da ništa neće promjeniti u odnosu na još aktuelni mandat i da će SNSD biti okosnica većine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana