Cvijanovićeva uputila pismo Konakoviću i Helezu: Hitno odobrite!

SRNA
Cvijanovićeva uputila pismo Konakoviću i Helezu: Hitno odobrite!

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je pismo ministru inostranih poslova i ministru odbrane u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću i Zukanu Helezu sa zahtjevom da hitno i bez odgađanja odobre dolazak helikoptera iz Srbije koji već danima čekaju odobrenje, kako bi pomogli u gašenju požara u rejonu Nacionalnog parka "Sutjeska".

"I pored angažovanja svih raspoloživih resursa Republike Srpske i BiH, požar u Nacionalnom parku `Sutjeska` i dalje bukti, a aktivirali su se i novi na području Hercegovine.

Situacija je sve teža i doslovno svaki minut daljeg suludog oklijevanja da se prihvati pomoć može dovesti do nesagledivih posljedica", ukazala je Cvijanovićeva.

Ukoliko u najskorijem mogućem roku ne budu odobrili dolazak neophodne pomoći, Cvijanovićeva je naglasila da je dužna da ih upozna da neće snositi samo političku, već i krivičnu odgovornost.

"Ovo je odavno prevazišlo sve granice politike i preraslo u neprijateljski čin i svjesnu opstrukciju koja može da dovede i do direktnog ugrožavanja građana i njihove imovine.

Dosta je politikanstva, dosta je izgovora i izbjegavanja da prihvatite ponuđenu pomoć Srbije, preduzmite hitno neophodne radnje", poručila je srpski član Predsjedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana