Cvijanović sa predsjednikom Kube, pozvala ga da posjeti BiH

Srna
Cvijanović sa predsjednikom Kube, pozvala ga da posjeti BiH

HAVANA - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Kube Miguel Dijaz Kanel konstatovali su danas na sastanku u Havani da je ova zvanična posjeta prvi i važan korak u pravcu unapređenja bilateralnih odnosa dvije strane.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri inostranih poslova, javnog zdravlja i spoljne trgovine i investicija Kube, ocijenjeno je da BiH i Kuba nemaju otvorenih pitanja, te da to treba da bude snažan podstrek ka jačanju saradnje u oblasti zdravstvene zaštite, nauke, poljoprivrede i turizma, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva upoznala je sagovornika sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH.

Ona je pozvala predsjednika Kube u zvaničnu posjetu BiH, istakavši da postoji dobra volja i opredijeljenost ka jačanju saradnje i prijateljskih veza sa Kubom.

Predsjednik Kube izrazio je zahvalnost za podršku BiH Rezoluciji UN kojom se poziva na ukidanje embarga Kubi.

U Havani je danas potpisan Memorandum o razumijevanju Ministarstva inostranih poslova Republike Kube i Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara o uspostavljanju mehanizma za političke konsultacije.

Memorandum su potpisali nerezidentni ambasador BiH za Kubu Marko Milisav i nerezidentni ambasador Kube za BiH Giljermo Vaskez Morena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana