Cvijanović: Znaću da u Predsjedništvu odbranim Srpsku ako bude ugrožena

GS
Cvijanović: Znaću da u Predsjedništvu odbranim Srpsku ako bude ugrožena

BANjALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović koja je na jučerašnjim izborima, kao kandidat SNSD-a, osvojila ubjedljivo najveći broj glasova u trci za poziciju srpskog člana Predsjedništva BiH, naglasila je da će ostati lojalna onome što su interesi Republike Srpske.

- To je oduvijek bila naša najvažnija politika i bitno je da postoji organska veza između onoga što radi srpski član Predsjedništva u Sarajevu i institucija u Srpskoj – kazala je ona u emisiji „Specijal“ RTRS-a.

Što se tiče samog sastava Predsjedništva BiH koji će, pored nje, činiti Denis Bećirović kao bošnjački i Željko Komšić kao hrvatski član, Cvijanovićeva kaže da uvijek prvo polazi od toga da je izabrana od naroda u Republici Srpskoj i da zna šta su to pravila ponašanja.

- Apsolutno nosim odgovornost prema Republici Srpskoj, kao njenim građanima. Ne mislim da će to biti lak posao, znajući kakvi su to „protivkandidati“ ali oni su izbor nekih drugih građana i birani su na nekom drugom prostoru, a ja ne mogu da sporim taj dio - istakla je Cvijanović.

Ona je navela da je ponovo u Predsjedništvu BiH Željko Komšić koji je i u prethodnom periodu djelovao kao drugi bošnjački član, što je kreiralo određenu atmosferu i davalo drugi ton radu Predsjedništva BiH.

-Bilo bi mnogo bolje i ležernije kad bi se sva tri člana Predsjedništva osjećala komotno - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da mora postoji organska veza između onog što radi srpski član Predsjedništva BiH i drugih srpskih predstavnika izabranih na pozicije u BiH sa institucijama Srpske.

-Svako ko odlazi na posao u Sarajevo ne smije da izgubi ni kontakt, ni vezu sa institucijama Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da je politika SNSD-a lojalnost Republici Srpskoj, a da je Ustav predvidio sve ono što treba znati kako da se postupa u određenom momentu.

Poručila je da zna kako će se tamo ponašati.

- Znam zašto sam tamo i znam kako da odbranim Republiku Srpsku ukoliko bude ugrožena - dodala je ona

Što se tiče pobjede na izborima, Cvijanovićeva kaže da je ona očekivana, kao i sama pozicija SNSD-a.

- Znali smo sa čim raspolažemo, naša politika je djelovanje, uvijek smo bili sa našim narodom na terenu i to je sigurno dalo rezultata - naglasila je ona.

Cvijanović kaže da se aktivnost Dodika i nje ne zasniva na salonskoj politici da sjedite negdje i primate nekog u nedogled.

- Već na jako puno terenskih aktivnosti, odlazaka, razgovora, kao i djelovanja na terenu - poručila je ona.

Dodala je da su pokazali poštovanje prema građanima i načinom na koji su saopštavali rezultate.

- Svaka politika i svaka politička partija odgovora za svoje ponašanje - navela je ona.

Istakla je ne želi da komentariše druge, ali da su izbori poštovanje građana i njihovih birača.

- Ozbiljan pristup jedino je mjerodavan. Svaka partija je pokazala svoj pristup, a građani su to prepoznali - poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana