Cvijanović: Zajedno se boriti protiv terorizma

Srna
Cvijanović: Zajedno se boriti protiv terorizma

NOVI GRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je večeras da je teroristički napad u Moskvi pokazao da niko danas nije siguran, te da je zbog toga neophodno da svi u okviru svojih zemalja, lokalnih zajednica, zajedno sa bezbjednosnim strukturama rade na tome da određene stvari budu preduprijeđene.

Istakla je da normalan čovjek ne može, a da se ne zgrozi nakon terorističkog napada u koncertnoj dvorani “Krokus” u Podmoskovlju u kome su prema dosadašnjim zvaničnim podacima poginule 133 osobe.

Cvijanovićeva je novinarima u Novom Gradu rekla da ovaj napad pokazuje da je planeta sve nesigurnije mjesto za život tako da će mnoge stvari morati da se restrukturišu u okviru globalne zajednice.

-Iskreno saučešće porodicama stradalih, ali generalno i ruskom narodu i ruskoj državi, za koju ovo predstavlja veliki izazov, bezbjednosni, te i u saniranju određenih stvari i da se uhvate u koštac i okršaj sa terorističkim ćelijama - poručila je Cvijanovićeva.

Prema zvaničnim podacima Ruskog istražnog komiteta, u sinoćnjem terorističkom napadu u koncertnoj dvorani “Krokus” u Podmoskovlju poginule su 133 osobe.

Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti objavilo je da je u napadu ranjeno 140 ljudi, a da ih je u bolnice smješteno 105.

Zvanična Moskva saopštila je da su uhapšena četiri napadača osumnjičena za masakr, a privedeno je ukupno 11 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana