Tamara Vučić: Srpska uvijek ima podršku Srbije

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić izjavila je večeras u Banjaluci da Republika Srpska uvijek ima podrušku Srbije, ali da ih briga za djecu i čovjeka spaja i više od politike.

“Briga za djecu i čovjeka je nešto što je najvažnije. To nas spaja i više od neke vrste politike i bilo čega drugoga”, rekla je Vučićeva novinarima u Banjaluci gdje prisustvuje skupu “U susret Danu rijetkih bolesti”.

Ona je istakla da je posebno sretna što je u Banjaluci i što se večeras govori o izuzetno važnoj temi, kao što je briga o najmilijima i o najslabijima, djeci.

“Mi pokazujemo brigu ne samo za djecu u Beogradu, već i za djecu u Banjaluci i raznim drugim gradovima, jer briga za djecu i briga za čovjeka je nešto što je najvažnije”, naglasila je Vučićeva.

Ona je istakla da Srbija uvijek podržava Republiku Srpsku, kao što i Srpska podržava Srbiju, poštujući principe međunarodnog javnog prava, Povelju UN i Dejtonski mirovni sporazum.

Vučićeva je zahvalila za gostoprimstvo koje je na svakom koraku osjetila u Banjaluci, kao i na otvorenim srcima jer je imala priliku da se prošeta i uvjeri u ljepote grada na Vrbasu.

Podrška organizacijama za unapređenje položaja oboljelih od rijetkih bolesti

Željka Cvijanović i Tamara Vučić danas su na sastanku u Banjaluci izrazile punu podršku organizacijama i udruženjima koje se bave unapređenjem položaja oboljelih od rijetkih bolesti i porodicama koje se susreću sa velikim izazovima tokom liječenja.

Tokom susreta razmijenile su mišljenje i iskustva o položaju osoba oboljelih od rijetkih bolesti u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i o institucionalnim mehanizmima podrške oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim porodicama.

Ovom prilikom izrazile su punu podršku organizacijama i udruženjima koje se bave unapređenjem položaja đece i odraslih koji pate od različitih rijetkih bolesti i porodicama koje se susreću sa velikim izazovima u procesu liječenja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornice su razgovarale u Palati Republike uoči zajedničkog učešća na skupu pod nazivom “U susret Danu rijetkih bolesti” u Banjaluci.

Cvijanovićeva je ocijenila je da je skup “U susret Danu rijetkih bolesti”, u organizaciji Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, prilika da se pacijentima i njihovim porodicama još jednom pošalje snažna poruka da nisu usamljeni u svojoj svakodnevnoj borbi.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je važnost održavanja skupa “U susret Danu rijetkih bolesti” na kojem se pokazuje jedinstvo između udruženja, Saveza za rijetke bolesti i predstavnika institucija kako bi bili uključeni u važnu misiju brige o čovjeku.

“Najosjetljiviji smo kada je u pitanju briga o djeci”, istakla je Cvijanovićeva u izjavi novinarima prije početka ovog skupa u Banjaluci.

Ona je rekla da za nju predstavlja posebno zadovoljstvo što večerašnjem skupu u Banjaluci prisustvuje supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić, što je jedan od pokazatelja da tijesno treba sarađivati u raznim oblastima, u konkretnom slučaju u zdravstvu.

Cvijanovićeva je rekla da je ponosna na vezu između institucija i raznih udruženja u Republici Srpskoj, ističući da su udruženja i članovi Saveza predano radili da ukažu institucijama šta su to potrebe oboljelih od rijetkih bolesti.

“Mnoga dobra rješenja u raznim oblastima nastala su kao rezultat jednog takvog dijaloga i to je ključ za uspjeh”, ukazala je Cvijanovićeva i dodala da to, prije svega, podrazumijeva svijest institucija i potrebu da se reaguje na adekvatan način.

Sastanku su prisustvovali generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić,

ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana