Cvijanović: Uspješan i konstruktivan sastanak sa Orbanom

G.S.
Cvijanović: Uspješan i konstruktivan sastanak sa Orbanom

BUDIMPEŠTA - Sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom bio je uspješan i konstruktivan, izjavila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović za RTRS.

Cvijanović je istakla da Mađarska ima razumijevanje za sve što s edešava u BiH.

- Nama je jako važna Mađarska. Naravno da je uvijek dobro da imate jednog takvog sagovornika. Mađarska je prepoznala Srpsku kao mjesto za ulaganje. Uvijek je važno da u okviru EU imate ljude koji mogu da razumiju prilike i neprilike u okviru BiH. Očekujem da dolaze novi iskoraci, kad je u pitanju infrastruktura, poljoprivrdea. Svi ovi razgovari su bili o tome kako iskoračiti dalje - rekla je Cvijanović. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastali su se danas u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.


Dodik je ranije rekao da će na sastanku Orbana upoznati o aktuelnoj političkoj situaciji i načinu na koji Nijemci djeluju u BiH, a da će biti riječi i o nastavku programa podrške mađarske Vlade poljprivrednicima u Srpskoj, te o mogućoj saradnju u oblastima energetike, drvne industrije, namjenske industrije i drugim važnim oblastima.

Sa Orbanom se prethodno u Budimpešti sastao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana