Cvijanović: Suđenje Dodiku politički obračun u rukavicama pravosuđa

Srna
Cvijanović: Suđenje Dodiku politički obračun u rukavicama pravosuđa

SARAJEVO - Srpski član Predsjedištva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Sarajevu da je suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH politički obračun u rukavicama pravosuđa.

-Ovo je jedna manipulativna priča. Duboko sam ubijeđena da je ovaj sudski postupak nastao kao rezultat pritiska stranaca, jer ne mogu politički da pobijede Milorada Dodika i ovo je pokušaj da to političko unesu u pravosuđe - istakla je Cvijanović nakon ročišta u Sudu BiH, u procesu koji se vodi protiv Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića.

Cvijanović je naglasila da je cilj da se preko pravosudnog postupka disciplinuje predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji ima svoj stav o svemu onome o čemu bi u svakoj drugoj zemlji kao političar mogao i trebao da ima stav.

-Spoj političkog i pravosudnog nikad ne daje ništa dobro. Ovdje je u pitanju politički obračun. Ovdje smo da iskazujemo nezadovoljstvo načinom na koji se uopšte pristupilo ovom predmetu. To je vještački i politički predmet. Oni nas sprečavaju da obavljamo svoje političke i institucionalne obaveze - rekla je Cvijanović novinarima ispred Suda BiH.

Naglasila je da činjenica da nakon svih ovih mjeseci, u jednom mjesecu zakazuju tri ročišta, i to u toku predizborne kampanje, govori o namjeri da se Dodik spriječi da obavlja svoje političke i institucionalne poslove i sve podredi Sudu BiH.

-Ovdje se krši zakon prilikom vođenja postupka, jer ne možete da izvedete dokaze vezane za Aneks 10, dok se istovremeno neko poziva na Aneks 10 Dejtonskog sporazuma i na osnovu toga vam pravi optužnicu - ukazala je Cvijanović.

Činjenica je, smatra Cvijanovićeva, da vam kažu da ste ovdje zato što ne poštujete odluke visokog predsatvnika, a onda kad hoćete da se bavite dokazima vezano za visokog predstavnika, oni vam to ne dozvoljavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana