Cvijanović: Stranci koriste slabosti, ali Srpska ostaje jaka

GS
Cvijanović: Stranci koriste slabosti, ali Srpska ostaje jaka

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je politika Republike Srpske mir, stabilnost, bezbjednost i poštovanje ustava i zakona.

Cvijanovićeva je ocijenila da je budućnost Republike Srpske izvjesna i stabilna, te da je vlast okupljena oko njenih interesa, kao i da je prijateljski nastrojena prema onima koji žele da imaju dobre odnose u okviru BiH, u regionu i šire.
- Radimo sve što je u našoj moći da građanima omogućimo bolji, ugodniji život, da Vlada izvršava svoje obaveze, kada je riječ o platama, penzijama, socijalnim davanjima, te podsticajima i to uspješno radimo, rekla je Cvijanovićeva.
Ona je navela da Republika Srpska i njena vlast ne želi da ikome bude smetnja, pa ni onima koji "igraju utakmice" protiv nje, ali ne želi ni da njoj neko smeta da ostvaruje ustavom zagarantovana prava.
- Nije nam problem BiH, ali BiH treba da bude časna kreacija, u kojoj se poštuje Ustav, te u kojoj se poštuje svako sa kim živite, a ne da imate skrivene ili neskrivene agende, u kojima koristite ono što je zajedničko dobro, a to su zajedničke institucije na nivou BiH, da biste se obračunavali, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.
Ona je dodala da takvu BiH Republika Srpska ne negira, niti joj smeta, te ocijenila da bi političke partije iz Srpske trebalo da budu okupljene oko zajedničkog cilja, ali da to nije tako.
- Oni koji nisu dio koalicionog bloka, zadojeni su mržnjom protiv Milorada Dodika i SNSD-a, pa ne mogu da izađu iz tog okvira i ne razumiju važnost drugih tema oko kojih treba da se svi okupimo, rekla je Cvijanovićeva.
Podsjetila je da je ona više puta, kao predsjednik Republike, pozivala na zajedničke sastanke, kao i Milorad Dodik, te predsjednik Narodne skupštine Srpske, a sve da bi ukazali na značaj nekih pitanja, ali to neko ili razumije ili ne razumije.
Ona je napomenula i da strancima to odgovara, kako bi iskoristili situaciju da neko nije dovoljno jak da upravlja, te da mogu da mešetare i da se upliću u unutrašnja pitanja.
- Bilo bi dobro da se okupimo oko dvije ili tri suštinske stvari. Imala sam to priliku i da vidim, kada smo se okupili oko jedne stvari, da je to malo podalje držalo te pritiske od Republike Srpske na neko vrijeme, rekla je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva je navela da je poznato da postoje i namjere određenih stranaca da raznim pritiscima umanje finansijske kapacitete Republike Srpske, ali da će biti novca dovoljno da se isplate sve njene obaveze.
- Pritisci su bili veliki sa namjerom da se finansijski umanji kapacitet i sposobnost Srpske da izvršava svoje obaveze, ali kao što vidite te obaveze se ispunjavaju i ispunjavaće se još bolje, rekla je Cvijanovićeva, javlja SRNA.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana