Cvijanović: Strahovit pritisak službenika OHR-a na Sud BiH

Srna
Cvijanović: Strahovit pritisak službenika OHR-a na Sud BiH

ISTOČNO SARAJEVO- Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je strahovit pristisak izvršen na Sud BiH i sudiju /Senu Uzunović/ u ročištu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića, što je vidljivo i iz zahtjeva službenika OHR-a.

"Od početka se zna da je riječ o političkom procesu, što je još jednom potvrđeno današnjim ročištem Dodiku i Lukiću", rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare nakon ročišta u Sudu BiH.

Ona je ocijenila da je ovo danas jedna od najgorih verzija Suda BiH.

"Pogubno je za građane BiH da bilo ko drži instruktivnu nastavu i da službenici OHR-a govore šta treba uzeti u obzir", dodala je Cvijanovićeva.

Današnje ročište pred Sudom BiH prekinuto je dok se Sudsko vijeće ne izjasni o zahtjevu odbrane Dodika za izuzeće sudije Sene Uzunović, a odluka će biti donesena do narednog ročišta koje je zakazano za 16. oktobar.

Situacija u sudnici danas prijetila da je preraste u eksces, a Uznovićeva nije dozvolila Dodiku ni da iznese svoje primjedbe, već mu je zaprijetila da će ga udaljiti iz sudnice i da, kako je rekla, neće biti u mogućnosti da napusti Sud BiH.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića zbog "nepoštovanje odluka Kristijana Šmita", zbog čega se protiv njih vodi proces pred Sudom BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana