Cvijanović: S tugom i velikim pijetetom obilježeno 29 godina od egzodusa Srba u "Oluji"

Srna
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

BEOGRAD, 3. AVGUSTA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da su Republika Srpska i Srbija večeras u Loznici sa tugom i velikim pijetetom prema nevino postradalim Srbima u jednom od najstrašnijih zločina u Evropi poslije Drugog svjetskog rata dostojanstveno obilježili 29 godina od egzodusa Srba sa prostora Like, Banije, Korduna i druguh krajeva u akciji "Oluja".

Cvijanovićeva je istakla da ostaje velika gorčina zbog činjenice što ni nakon 29 godina od etničkog čišćenja u kojem je mučki stradalo nedužno srpsko stanovništvo - starci, žene, djeca, a više od 200.000 Srba bilo primorno da napusti svoja vjekovna ognjišta, još niko nije odgovarao.

"Zato je naša dužnost i obaveza da pamtimo prošlost i okupljajući se, zajednički obilježavamo značajne datume za naš narod, kako one slavne tako i tragična dešavnja iz bliže i dalje prošlosti kao što je `Oluja`, kako se nikada i nikome ne bi ponovili", rekla je Cvijanovićeva.

Pamteći našu tešku prošlost, Cvijanovićeva je ukazala da je obaveza svih da zajedno razvijamo Srpsku i Srbiju kako bi generacijama koje dolaze obezbijedili sigurniju, bolju i prosperitetniju budućnost.

"Živjele Republika Srpska i Srbija", napisala je na "Instagramu" Cvijanovićeva, koja je u Loznici sa najvišim rukovodstvom Srpske i Srbije prisustvovala obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana