Cvijanović: Podrška predsjedniku Srpske - borba za ustavnu i dejtonsku BiH

SRNA
Cvijanović: Podrška predsjedniku Srpske - borba za ustavnu i dejtonsku BiH

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je danas da je podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću u procesu pred Sudom BiH podrška institucijama Republike Srpske, borba za pravnu državu i za ustavnu i dejtonsku BiH.

"Nećemo odustati i istrajaćemo u ovoj borbi", navela je Cvijanovićeva koja je došla pred zgradu Suda BiH da pruži podršku Dodiku i Lukiću.

Cvijanovićeva je istakla da je podrška Dodiku i Lukiću i danas, kao i na početku ovog sramnog procesa, snažna i odlučna.

Ona je podsjetila da skoro pola godina traje bespravna inkvizicija protiv predsjednika Republike Srpske i direktora "Službenog glasnika".

"Sudi im se, jer su radili svoj posao, dosljedno poštujući Ustav i zakone Republike Srpske, a ne odluke neizabranog stranca. Sudi im se, jer su afirmisali princip vladavine prava, a ne samovolju pojedinca koji nije izabran u skladu sa aneksom 10 Dejtonskog sporazuma. Sudi im se za ono za šta se nikome ni u jednoj demokratskoj i uređenoj zemlji ne bi sudilo", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Pred Sudom BiH danas će biti nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića, rekao je Srni advokat predsjednika Srpske Goran Bubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana