Cvijanović: Opozicija će ostati opozicija zato što ih narod nije htio

Srna
Cvijanović: Opozicija će ostati opozicija zato što ih narod nije htio

BANjALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović očekuje da će i „ovo nezakonito preuranjeno prebrojavanje glasova za nivo predsjednika Republike Srpske jasno potvrditi ubjedljivu pobjedu SNSD-a na sve četiri nivoa“, ističući da je „volja naroda jasno manifestovana“.

Cvijanovićeva je istakla da opozicija uporno nastoji problematizovati izbor za predsjednika Republike, ali smatra da je „tu stvar jasna i kad se uzmu u obzir i ova i sva buduća prebrojavanja, pa tome dodaju glasovi iz inostranstva i oni iz mobilnih timova, to je opet pobjeda kandidata SNSD-a Milorada Dodika barem sa oko 30.000 glasova razlike“.

-Zašto bi uz tako ubjedljivo pozicioniranje SNSD-a bio problematičan samo rezultat za predsjednika Republike? - upitala je Cvijanovićeva.

Konstatovala je da je „stvar jasna i da tu nema nikakve dileme“.

-Uprkos silnoj galami i brojnim lažima koje su pratile ovaj izborni proces, mi smo nastojali da održimo mir i stabilnost i da se ponašamo odgovorno. CIK je, osim galame opozicije, i sam pravio ozbiljne propuste od nezakonitog djelovanja koje je osporila stručna javnost, pa do iznošenja paušalnih ocjena, čak i laži - istakla je Cvijanovićeva.

Dodala je da su u SNSD-u riješeni da čekaju potvrdu rezultata i „potvrdu pobjede, koja je jasna na sva četiri nivoa, i objedinjavanje svih podataka“.

-Opozicija će i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao - poručila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana