Cvijanović o zabrani ulaska patrijarhu Porfiriju na Kosovo: Sramna i diskriminatorska odluka

Srna
Cvijanović o zabrani ulaska patrijarhu Porfiriju na Kosovo: Sramna i diskriminatorska odluka

BANJALUKA - Sramna je i diskriminatorska odluka privremenih institucija u Prištini da zabrane Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju da doputuje u Pećku patrijaršiju, pred veliki praznik Rođenja Hristovog, rekla je Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Na pitanje da prokomentariše ovu odluku Prištine, Cvijanovićeva je odgovorila da nikome civilizovanom u Evropi i svijetu ne bi palo na pamet da uradi ovako nešto i da arogancija režima Aljbina Kurtija očigledno nema granice, što je ovim brutalnim činom po ko zna koji put dokazao.

Ona je ukazala da ova zabrana predstavlja bezočno gaženje ljudskih prava i vjerskih sloboda, što u pogledu odnosa Prištine prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) nije izuzetak, već pravilo.

“Ovo je mrlja i na obrazu stranog faktora koji odobrava Kurtijeve skandalozne poteze. Ako su ovo evropske vrijednosti, onda ne želimo da budemo dio takvog sistema vrijednosti." poručila je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva.

"Ako nisu, onda je krajnje vrijeme da se obuzdaju oni koji uporno i bez posljedica ugrožavaju mir i regionalnu stabilnost”.

Iz kabineta patrijarha srpskog je danas saopšteno da je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sa zaprepašćenjem je primio vijest da su mu vlasti u Prištini danas zabranile da doputuje u Pećku patrijaršiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana