Cvijanović o vraćanju optužnice: Nastavak obmane, kakva skalamerija od države

GS
Cvijanović o vraćanju optužnice: Nastavak obmane, kakva skalamerija od države

BANjALUKA - Vraćanje na doradu Tužilaštvu BiH optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v. d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, nastavak je manipulacije i obmane, istakla je srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović .

Naglasila je da “curenje” informacija iz Suda i Tužilaštva BiH pojedinim federalnim medijima pokazuje dovoljno govore o kredibilitetu tih institucija.

- Kako je moguće da mediji dobijaju informacije prije nego strane u određenim slučajevima- upitala je  Cvijanovićeva.

Podvukla je da je optužnica klasičan politički progon neistomišljenika.

– Pogledajte kako stvari funkcionišu ovdje i onda dođete do optužnice za koju znate da je klasični politički progon protiv onih koji su se usudili da kažu da su domaće institucije te koje donose zakone i akte. To je progon onih koji su se usudili da kažu da je ovo sve velika manipulacija – rekla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da „nije normalno da imamo pojedinca koji se stavio iznad institucija“.

– Kakav je to suverenitet i kredibilitet države.  Kakva je to skalamerija od države – istakla je Cvijanovićeva koja je dodala da je optužnica politički motivisana, što je svima jasno.

Poručila je da je Srpska stabilna.

- Mi se borimo za mir i stabilnost svih, ne oduzimamo ništa od BiH i FBiH, ali nećete nas progoniti. Nismo mi doveli BiH do ovog momenta, doveli su je oni koji kukaju i traže intervenciju stranaca - jasna je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana