Cvijanović: Neka se trobojke ponosno zavijore

Srna
Cvijanović: Neka se trobojke ponosno zavijore

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je svim Srbima u Republici Srpskoj, Srbiji, regionu i širom svijeta Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, poručivši da trobojke danas treba ponosno da se zavijore u čast svih onih koji su se borili i izborili za slobodu srpskog naroda.

”Neka nas ovaj dan podsjeti na najslavnije istorijske podvige, koje smo kao narod izvojevali onda kada smo bili složni i jedinstveni. Neka nam bude putokaz i ka svim budućim pobjedama za koje ćemo se u miru izboriti. Živjela Republika Srpska! Živjela Srbija! Živjela sloboda i naše nacionalno jedinstvo”, poručila je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježava se na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obilježavanju ovog datuma, na dan kada je 1918. godine Srpska vojska probila Solunski front i faktički označila početak oslobođenja Kraljevine Srbije, ali i kraj Prvog svjetskog rata.

Praznik je prvi put svečano proslavljen uz prisustvo zvaničnika Srbije i Republike Srpske, patrijarha i velikog broja građana 2021. godine u Beogradu kod spomenika Stefanu Nemanji, a prošle godine u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana