Cvijanović: Mađarska dokazani prijatelj svih zemalja na Balkanu

Srna, RTRS
Cvijanović: Mađarska dokazani prijatelj svih zemalja na Balkanu

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da će biti nastavljeni projekti sa Mađarskom, koja je dokazani prijatelj svih država na Balkanu.

Cvijanovićeva je izrazila veliku zahvalnost za političko razumijevanje koju pokazuje Mađarska.

- Dogovorili smo se da nastavimo saradnju u narednom periodu i da ona bude intenzivirana, da bude još konkretnija nego što jeste, a bila je veoma konkretna na čemu smo veoma zahvalni - rekla je Cvijanovićeva na zajedničkoj konferenciji za novinare u Banjaluci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom nakon dvodnevne posjete Mađarskoj.

Istakla je da je zahvalna Mađarskoj za političko razumijevanje stanja u BiH, te dodala da se nastavlja saradnja Srpske i Mađarske.

- Zadovoljstvo nam je što smo učestvovali na svim događajima u Mađarskoj, te obavili razgovore u kontinuitetu sa premijerom Viktorom Orbanom i ministrima, gdje smo se dogovorili nastavak saradnje. Nastavljamo realizaciju podrške poljoprivrednim proizvođačima - istakla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da je Mađarska prijatelj Srpske.

- Ovo je bila prilika da razgovaramo i sa drugim veoma važnim gostima, od kojih bi istakla razgovore sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Imamo opredijeljenost Aerbejdžana da investiraju u Srpsku - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da će biti nastavljen program mađarske podrške poljoprivrednim proizvođačima.

Cvijanovićeva i Dodik tokom dvodnevne posjete Mađarskoj sastali su se mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, predsjednicima Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, Tatarstana Rustamom Minihanovom, Turkmenistana Serdarom Berdimuhamedovom. Razgovarali su i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U okviru posjete Mađarskoj, povodom obilježavanja Nacionalnog dana ove zemlje - Svetog Stefana (Ištvana), Dodik i Cvijanovićeva prisustvovali su i Svjetskom prvenstvu u atletici u Državnom atletskom centru u Budimpešti, te u Sentandreji, na poziv Njegovog preosveštenstva episkopa budimskog Lukijana, proslavi velikog pravoslavnog praznika Preobraženja Gospodnjeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana