Cvijanović: Cijenimo podršku Španije na evropskom putu BiH

Srna
Foto: Avaz.ba

SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da BiH cijeni podršku koju joj Španija pruža na evropskom putu, posebno u kontekstu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Uniji.

„Opredijeljeni smo ka daljem jačanju naših bilateralnih odnosa, kao i saradnje u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa dvije strane“, napisala je Cvijanovićeva na „Instagramu“.

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas sa ministrom spoljnih poslova Španije Hose Manuel Albaresom Buenom koji je najavio nastavak podrške svoje zemlje evropskoj perspektivi BiH, kao i politici proširenja EU i tokom španskog predsjedavanja Savjetom EU u drugoj polovini 2023. godine.

Bueno je istakao da će BiH na evropskom putu uvijek imati iskrenog prijatelja u Španiji, a potvrda toga je i zaključivanje memoranduma o razumijevanju između dva ministarstva radi produbljivanja saradnje u oblasti evropskih integracija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo posjetom Albaresa, ocijenivši da su odnosi BiH i Španije tradicionalno dobri i prijateljski.

Sagovorniku su zahvalili za dosadašnju dobru saradnju uz iskrenu želju da u narednom periodu bude dodatno unaprijeđena u svim relevantnim oblastima.

.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana