Cvijanović: Bošnjački političari preko stranih predstavnika žele ostvariti svoje političke ciljeve

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Mir i stabilnost u BiH nisu ugroženi i bošnjački političari nisu spremni da strani intervencionizam zamijene domaćim dijalogom, rekla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović ministru inostranih poslova Danske Larsu Lekeu Rasmusenu.

Tokom razgovora u Sarajevu, zajedno sa druga dva člana Predsjedništva BiH, Cvijanovićeva je upoznala ministra inostranih poslova Danske sa stavovima Republike Srpske u pogledu aktuelnih političkih prilika u BiH i regionu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ona je istakla da se sve što u BiH dešava, dešava se u okviru političkih procesa i rasprava, ali da bošnjački političari nisu spremni da strani intervencionizam zamijene domaćim dijalogom, jer, kako je naglasila, preko stranih predstavnika žele da ostvare svoje političke ciljeve i zadovolje svoje političke apetite koji su prilično veliki.

Cvijanovićeva je istakla da su nesređeni politički odnosi u BiH vidljivi i u okviru Predsjedništva BiH, koje je na današnjem sastanku sa danskim ministrom inostranih poslova imalo suprotstavljena mišljenja o brojnim pitanjima, istakavši da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović koristio svaku priliku da kao glavnog krivca za sve probleme u BiH neargumentovano optuži Republiku Srpsku i njene predstavnike.

Ona je tokom razgovora sa Rasmusenom naglasila da izuzetno cijeni njegovo dobro poznavanje i razumijevanje prilika u svijetu, istakavši da najveći problem predstavljaju dvostruki aršini i kompleksna situacija ne samo u BiH, već u cijelom regionu, kao i u Evropi, što, kako je istakla, njene bošnjačke kolege obilato koriste i zloupotrebljavaju kako bi dodatno privukle pažnju zapadnih zemalja.

Govoreći o procesu evropskih integracija, srpski član Predsjedništva je izrazila nezadovoljstvo dinamikom i načinom na koji je tretirana BiH u proteklih 20 godina na svom evropskom putu, koji je, kako je naglasila, nažalost svoj puni smisao trebao da pokaže u prethodnom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana