Cvijanović: Borba za pravdu biće nastavljena

Srna
Cvijanović: Borba za pravdu biće nastavljena

SENT ANDREJA - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas u Mađarskoj da je srpski narod suočen sa velikim izazovima i istakla da će biti nastavljena borba za pravdu uprkos svemu.

"Hvala za podršku koju ste pružili i što pružate Republici Srpskoj. Hvala našoj crkvi koja je ovdje na poseban način radila na očuvanju identiteta srpskog naroda ali isto tako predano gradila veze između Republike Srpske i Mađarske, kao i Srbije i Mađarske", istakla je Cvijanovićeva koja je sa predsjednicima Republike Srpske Miloradom Dodikom i Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovala večernjem bogosluženju u Preobraženskoj crkvi u Sentandreji, povodom obilježavanja krsne slave ove crkve.

Cvijanovićeva je navela da se svaki put, kada ovdje dođu, osjećaju ugodno i kao kod kuće zbog Njegovog preosveštenstva vladike budimskog Lukijana, ali i svih Srba koji ovdje žive, koji daju svoj doprinos jačini takve veze, prenosi ATV.

"Mi živimo sa mnogo izazova, ali isto tako i sa mnogo ubjeđenja da ćemo istrajati i uraditi ono što je ispravna stvar. Borili smo se za pravdu u našim političkim mandatima, a to ćemo i nastaviti, kao i za status Republike Srpske. Borićemo se i protiv onih koji žele da umanje snagu Srbije, koji žele da ukažu na neke stvari koje su nama daleke i strane, a žele da ih nametnu kao svoje vrijednosti", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je na "Instagramu" napisala da je saborno, u prisustvu predsjednika Srbije i Republike Srpske, danas obilježeno Preobraženje Gospodnje - krsna slava Sentandreje i Preobraženjske crkve u ovom gradu.

"Velika zahvalnost episkopu budimskom Lukijanu koji nas je okupio na ovom mjestu od izuzetnog nacionalnog i istorijskog značaja za cijeli srpski narod", navela je Cvijanovićeva.

Ona je čestitala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je danas odlikovan Ordenom eparhije budimske prvog reda, kao i episkopu Lukijanu kojem je kum ovogodišnje slave predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uručio Orden Republike Srpske na lenti.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana