Cvijanović: Bilo bi čudno da pravosuđe interesuje Suljagićeva prijetnja delegaciji EU

Srna
Foto: G.S.

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je prijetnja direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića upućena Delegaciji EU u BiH da će “pakleno platiti” ozbiljna i da bi bilo čudno da je pravosuđe BiH zainteresovano za ovakvu prijetnju.

“Da je takva prijetnja došla od bilo koga iz Republike Srpske, danas bi bilo na desetine prijava i pozivali bi nas na razgovore. 'Pakleno ćete platiti' je prijetnja po život”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njenim riječima, bošnjački predstavnici su navikli da “navale kao ptice na nekoga i iskljucaju ga”, a da su im to dozvolili stranci, te upitala kakav je to javni diskurs.

“Komentar je prilično bolestan i ako vam neko kaže na kraju 'pakleno ćete platiti' pitam se šta to neko treba pretpostaviti da znači, da ćete pucati, zabiti nož u stomak, udaviti nekoga golim rukama, da ćete kamenovati nekoga, odsjeći ruku, nogu. Šta je u pitanju”, upitala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da je riječ o ozbiljnoj prijetnji Delegaciji EU, te upitala da li će i ona “pakleno platiti” jer ide na obilježavanja stradanja srpskog naroda.

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić poručio je Delegaciji EU u BiH “da će pakleno platiti” zato što su njihovi predstavnici juče na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima. Suljagić je na mreži “Iks” napisao da je “potpuno šokiran” time što je Delegacija EU iskazala poštovanje, kako on tvrdi, srpskim vojnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana