Cvijanović: BiH tragična zemlja, pravosuđe ispunjava političke želje stranaca

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Veliki je izazov za Sud i Tužilaštvo BiH da izvedu dokaze u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića jer treba da ispune političke zahtjeve stranaca, ocijenila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nakon današnjeg ročišta u Sarajevu, te navela da zbog toga BiH djeluje kao veoma tragična zemlja.

Nakon današnjeg ročišta u Sarajevu, Cvijanovićeva je novinarima rekla da je zabrinjavajuće to što su tužioci na današnjem ročištu pokušali da mejlove OHR-a upućene institucijama Srpske predstave kao neku važnu činjenicu.

“Time pokazujemo u suštini koliko je ovo država beznađa gdje je relevantan mejl OHR-a, a ne institucija koja je po Ustavu zadužena za donošenje zakona u tačno predviđenoj proceduri, gdje se zna šta je posao Narodne skupštine i predsjednika Republike”, navela je Cvijanovićeva.

Kaže da je riječ o političkom procesu, koji treba da zadovolji apetite neiživljenih stranaca.

“BiH je poligon za igranje stranaca, koji samo prave veći jaz između naroda. Ništa nisu uradili da približe jedne drugima, već samo produbljuju nepovjerenje”, poručila je Cvijanovićeva.

Ističe da pokušava objektivno sagledati proces koji se vodi pred Sudom BiH, ali da je teško sve gledati kao građanin jednog od dva entiteta.

“Tužno je ovo gledati. Tužno je da koristite pravosuđe da se politički obračunavate sa nekim, sa jasnim političkim namjerama i ciljevima. Ne bude li se nešto mijenjalo, jadno li je svim građanima u BiH ovako živjeti”, zaključila je Cvijanovićeva.

Pred Sudom BiH danas je održano još jedno ročište u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloša Lukića zbog “nepoštovanje odluka Kristijana Šmita”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana