Čubrilović: Zabluda je da će uklanjanjem Dodika politička kriza biti riješena

Srna
Čubrilović: Zabluda je da će uklanjanjem Dodika politička kriza biti riješena

BANjALUKA - U velikoj su zabludi svi koji smatraju da će politička kriza biti riješena uklanjanjem predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa političke scene, izjavio je lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović i istakao da ga ne iznenađuje izjava Kristijana Šmita da su opozicioni lideri u Srpskoj od njega tražili tako nešto.

-To nije iznenađenje i jasno je da već duže vrijeme određene političke opcije misle da na taj način riješe političku krizu. Ali to je jedna velika zabluda, jer ako tim putem krenemo, tek ćemo da imamo probleme - naveo je Čubrilović.

On je ocijenio i da navedena Šmitova izjava pokazuje njegovu neozbiljnost.

-Ako Šmit to na taj način želi da promoviše, zašto nije odmah javno rekao kada je to bilo i šta, a ne sada kada je situacija takva kakva jeste, kada ga niko ne želi u Srpskoj. Sada on dodatno doliva ulje na vatru - kaže Čubrilović.

On je rekao da i ovakve izjave poput Šmitove “govore o nama i da ne možemo da postignemo nikakav principijelan dogovor i da pojedinci misle da je mnogo lakše preko posrednika”.

-Nažalost, protektorat koji je ovde duže vreme pokušava se još više promovisati od nekih strana koje misle da mogu doći u neku bolju poziciju. I to je još jedna zabluda, a pogotovo je zabluda da to mogu da sprovedu” - rekao je Čubrilović.

Kristijan Šmit izjavio je da su lideri opozicije u Republici Srpskoj tražili od njega da sa političke scene ukloni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana