Čubrilović: Usvajanje budžeta važno i za funkcionisanje institucija i za građane

Srna
Foto: D

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je važno da budžetska godina počne kada i kalendarska kako budžetski korisnici ne bi bili oštećeni.

Čubrilović očekuje da će biti konstruktivna sutrašnja posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Prijedlogu budžeta Srpske za narednu godinu.

-Dobro je što je Vlada Republike Srpske pripremila budžet koji nije bilo jednostavno sačiniti, imajući u vidu postojeću i nadolazeću inflaciju, a sigurno je da će budžet imati rebalans naredne godine - rekao je Čubrilović za RTRS.

On je naglasio da je usvajanje budžeta za narednu godinu važno za funkcionisanje institucija, za privredni ambijent, kao i za građane Republike Srpske.

Čubrilović je podsjetio da presudne odluke na nivou BiH ne mogu biti donesene bez stava Narodne skupštine Republike Srpske.

Kada je riječ o izbornom procesu u BiH, Čubrilović je ocijenio da ga Centralna izborna komisija BiH (CIK) nije dočekala onako kako treba.

-Ako je bilo nepravilnosti, CIK BiH je trebalo da krene od sebe i preuzme odgovornost. Bez obzira na sve, očekujem da će sutra konačno biti potvrđeni izborni rezultati -, dodao je Čubrilović, koji je i lider DEMOS-a.

Prema njegovim riječima, opozicija treba priznati izborni poraz, jer je pokazano da SNSD dominira i ima najveću podršku naroda.

-Nije dobro da se ulicom rješavaju neke stvari. U redu je ako opozicija samostalno organizije proteste, ali ako ima konotaciju nekih drugih država, za šta ima indicija, onda to nije dobra poruka. Sigurno je da nema argumenata za poništavanje izbora - rekao je Čubrilović.

On je rekao da je DEMOS zadovoljan što je učesnik pobjedničke koalicije.

-DEMOS je zadovoljan izbornim rezultatom i potvrdili smo da smo stranka koja želi kompromis i da radi na projekciji budućnosti. Građani prepoznaju sve ovo, a koalicija predvođena SNSD-om može pristupiti formiranju vlasti u Srpskoj bez gubljenja vremena i da za mjesec sve bude završeno. Nažalost, za nivo BiH se to ne može reći - zaključio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana