Čubrilović: Srpska zna svoj put, rezolucija Evropskog parlamenta neobavezujuća

SRNA
Čubrilović: Srpska zna svoj put, rezolucija Evropskog parlamenta neobavezujuća

BANjALUKA - Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da Republika Srpska zna svoje stavove, svoj put i ponašanje u određenim situacijama, te naveo da mu nije poznato iz kog razloga Evropski parlament troši vrijeme pozivajući na sankcije, koje ni do sada nisu urodile plodom.

Reagujući na to što je Evropski parlament ponovo pozvao na uvođenje "ciljanih sankcija" protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te ostalih višerangiranih zvaničnika Srpske i Srbije, Čubrilović je rekao Srni da rezolucija Evropskog parlamenta nije obavezujuća i da je tako i treba posmatrati u Republici Srpskoj.

"Neprimjereno je da se još jednom pokušava zabraniti obilježavanje 9. januara - Dana Republike Srpske bez obzira na to o kome je riječ i sa koje strane to dolazi", istakao je Čubrilović.

On je naglasio da je 9. januar - Dan Republike Srpske jedan od najznačajnijih datuma za Srpsku i da će on sigurno i ubuduće biti obilježavan.

"Poziv na sankcije ni do sada nije urodio plodom. Nije mi poznato iz kog razloga Evropski parlament troši vrijeme za takve stvari. Bilo kakve sankcije nikome ne koriste uopšteno, a kamoli kako su ovaj put na ovakav način izražene", rekao je Čubrilović.

Evropski parlament u rezoluciji je ponovo pozvao da se uvedu "ciljane sankcije" protiv Dodika, te ostalih višerangiranih zvaničnika Srpske i Srbije "koji pružaju materijalnu i podršku secesionističkoj politici", te da sve članice "osiguraju da slične sankcije može usvojiti Evropski savjet, i da ih uvedu bilateralno ili zajedno sa ostalim članicama, ukoliko njihovo usvajanje nije moguće u Savjetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana