Čubrilović podržao zahtjeve za bolje plate u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske"

Srna
Čubrilović podržao zahtjeve za bolje plate u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske"

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa delegacijom granskog sindikata i Sindikalne organizacije preduzeća "Aerodromi Republike Srpske", te ocijenio da je nepovoljan položaj zaposlenih sa srednjom stručnom spremom u ovom preduzeću i da je neophodno urediti sistem plata kroz povećanje najniže plate da bi se ostvarila radnička prava i sačuvala radna mjesta.

Čubrilović je naglasio da će podržati sve aktivnosti usmjerene na poboljšanje položaja radnika u ovom preduzeću, koje je od strateškog interesa, te istakao da će na narednim sastancima i sjednici Vlade iznijeti zahtjeve sindikata i djelovati u skladu sa zakonskim mogućnostima i nadležnostima Ministarstva radi pronalaženja rješenja u interesu radnika.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Aerodroma" Dragan Jagodić upoznao je Čubrilovića sa položajem radnika i finansijskim problemima u ovom preduzeću, te naveo da postoji veliko nezadovoljstvo radnika u oblasti ostvarivanja radničkih prava, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predstavnici sindikata zamolili su za pomoć radnicima u oblasti avio-saobraćaja i iznijeli zahtjeve za povećanje najniže plate za radnike sa srednjom stručnom spremom, izmirenje obaveza za socijalno i penziono osiguranje.

Oni su naveli da su zaposleni sa srednjom stručnom spremom na ivici egzistencije i da su spremni na radikalne poteze radi ispunjenja zahtjeva.

Sastanku je prisustvovao i član Sindikalnog odbora "Aerodroma Republike Srpske" Zlatan Todorović i predsjednik Sindikata saobraćaja i veza Republike Srpske Nebojša Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana