Čubrilović - Pastor: Nastaviti dobru saradnju parlamenata

Srna
Čubrilović - Pastor: Nastaviti dobru saradnju parlamenata

BANjALUKA - Predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor istakli su u Banjaluci dobru dugogodišnju saradnju dva parlamenta, izrazivši nadu da će biti nastavljena.

Čubrilović je, nakon sastanka sa delegacijom vojvođanske Skupštine u Narodnoj skupštini Srpske, istakao da su u proteklom periodu dva parlamenta razmijenila značajno iskustvo.

"Nadam se da će se ovim putem nastaviti i da ta saradnja neće biti samo na nivou parlamenata, nego da će imati konkretizaciju u određenim poslovima", rekao je Čubrilović novinarima.

On je naveo da je primjer takve konkretizacije saradnje večerašnje gostovanje Kečkemet siti baleta iz Mađarske, koji će izvesti baletsku predstavu "Oblijetanje" u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Čubrilović je u svom, kako je naveo, posljednjem obraćanju medijima u mandatu predsjednika palamenta Srpske, izrazio zadovoljstvo i proteklom saradnjom sa medijima.

"Narodna skupština je u ovom periodu dosta toga uradila, počev od javnosti i direktnih prenosa samog zasjedanja, pa do stavljanja na razne platforme svih informacija koje su važne za naše građane", rekao je Čubrilović, uvjeren da će i budući rad parlamenta biti zasnovan na dobroj saradnji sa medijima.

Pastor je istakao da su na sastanku sumirani dobri rezultati i iskustva dugogodišnje saradnje dva parlamenta.

"Konstatovali smo i da će sutra biti konstituisana skupština Srpske u novom sazivu. Sigurno je da će se institucionalna saradnja nastaviti. Voljeli bismo kada bi ta lična komponenta, koju budemo krenuli od sutra graditi, dostigla nivo koji smo uspjeli izgraditi sa Čubrilovićem", rekao je Pastor.

Čubrilović i Pastor održali su prošireni sastanak sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom, generalnim konzulom Srbije Milošem Vujićem, potpredsjednikom Vlade Srpske Antonom Kasipovićem, umjetničkim direktorom Kečkemet siti baleta Dorom Bartom, direktorom Srednjoevropske mreže za ekonomski razvoj /CED/ Laslom Čikom i direktorom Narodnog pozorišta Srpske Dijanom Grbić.

Skupština Vojvodine, zajedno sa Vladom Mađarske i CED-om podržala je izvođenje baletske predstave "Oblijetanje" Kečkemet siti baleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana