Čubrilović: Ne treba se osvrtati na nametnuta rješenja sa strane

Srna
Čubrilović: Ne treba se osvrtati na nametnuta rješenja sa strane

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da je budućnost BiH u dogovoru izabranih lidera domaćih stranaka, a ne u nametanju rješenja sa strane političkih faktora koji su na ovim prostorima mešetarili u posljednjih trideset i više godina.

"Budućnost bi građani BiH trebalo da vide u dogovoru domaćih političara i to onih koje je narod izabrao i dao im vlast. Stabilizacija političkih prilika može doći samo u dogovoru domaćih lidera stranaka koje imaju vlast u BiH", rekao je Čubrilović.

On je naveo da se na tom planu bilo ko od njih ne bi trebao osvrtati na "preporuke" i nametnuta rješenja sa strane.

Bivši kanadski ambasador u Jugoslaviji Džejms Biset u jednoj od svojih ranijih izjava naveo je da je američka vlada počela rat u BiH tako što je, nakon sporazuma predstavnika sva tri naroda, ubijedila muslimanskog lidera Aliju Izetbegovića da jednostrano proglasi nezavisnost BiH.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Džejms O`Brajen tokom nedavne posjete Sarajevu rekao je, između ostalog, da imovina "pripada državi", da je prisustvo stranih sudija u Ustavnom sudu BiH "dio Dejtona" i da je "pogrešno" kada neki kažu da Savjet bezbjednosti UN mora imenovati visokog predstavnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana