Čubrilović: Deklaracija svima da posluži kao primjer dobrih odnosa

SRNA
Čubrilović: Deklaracija svima da posluži kao primjer dobrih odnosa

BIJELjINA - Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda predstavlja novi zamajac u unapređenju odnosa unutar srpskog naroda u Srbiji, Republici Srpskoj, BiH, pa i cijelom regionu.

Čubrilović je rekao da su poslanici Narodne skupštine Srpske na jučerašnjoj sjednici sa posebnom pažnjom govorili o Deklaraciji koja je veoma značajna za srpski narod sa obje strane rijeke Drine i za odnose Republike Srpske i Srbije.

"A kako je prihvaćena u Narodnoj skupštini najbolje govori činjenica da su od 65 prisutnih poslanika u sali 62 glasala za Deklaraciju, dok je protiv bilo troje poslanika iz reda bošnjačkog naroda", rekao je Čubrilović novinarima u Bijeljini.

On je istakao da Deklaracija nikome nije upućena sa nekom lošom namjerom, već predstavlja konstataciju nekih činjenica i može da posluži kao primjer dobrih odnosa svim ostalim.

"Sve ono što ima Deklaracija želimo da prihvate naši susjedi i naši građani drugih nacionalnosti kao dobru poruku za dobre odnose, prije svega, međuljudske", rekao je Čubrilović.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i zaključke u vezi sa ovim dokumentom sa Svesrpskog sabora u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana